1 av 2
Amfetamin, tabletter och andra beslagtagna droger likt de som hittades i Mark. Bilden är dock inte från razzian. Foto: Scanpix.
2 av 2
Carl-Arvo Olsson, närpolisbefäl i Mark. Foto: Jesper Ingevaldsson.
MARK

Mark satsar på drogfri kommun

"Vi måste fortsätta jobba hårt"
1:39 min

I förra veckan greps ett 50-tal personer i Mark i en stor knarkrazzia - de flesta unga personer. Nu tar kommunen upp kampen mot narkotikan, och ökar det förebyggande arbetet mot ungdomar.

Det var i förra veckan som polisen gjorde en knarkrazzia i Mark och omhändertog ett 50-tal personer. De flesta var ungdomar och några så unga som 15 år gamla.

För sju år sedan gjordes en liknande razzia, och efter det satsade Marks kommun extra på drogförebyggande arbete och man tillsatte bland annat fyra ungdomsutvecklare.
Efter förra veckans razzia inser man nu behovet av fortsatt arbete, och därför ska polisen tillsammans med kommunen sätta ihop en grupp som ska jobba särskilt med förebyggande arbete med inriktning mot ungdomar.

– Man kommer kartlägga lite mer vilka behov som finns i kommunen, och titta runt omkring vilket förebyggande arbete som visdat sig fungera, säger Carl-Arvo Olsson som är närpolisbefäl på polisstationen i Mark.

Anette Eriksson på individ- och familjeomsorgsenheten i Marks kommun betonar behovet av fortsatt arbete för att få bukt med drogerna.

– Det är bara att konstatera faktum - att det är så här det är. Trots förebyggande arbete ser vi att vi måste fortsätta jobba hårt med det höär för att förändra situationen vi har i Mark idag.

Felicia Eriksson som går på Marks gymnasieskola tycker att det är bra med ännu mer satsningar på förebyggande arbete.

– Det vore väl bra för att stoppa det, för det finns väl de som inte vet om vad det (drogerna) är och blir drogade. Från 7:an till 9:an har de börjat med (att informera) eftersom det nyss var två som blev tagna för droger. Nu borde man gå ut och prata om det i gymnasiet också, säger Felicia Eriksson på Marks gymnasieskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".