Kinnaföretag kyler OS-deltagare

Det nystartade Kinnaföretaget Comfort Cooling AB har blivit officiell leverantör till Svenska Olympiska kommittén. Det handlar om specialdesignade kylkläder som dom svenska idrottarna ska bära, för att klara den värsta hettan under OS i Atén i sommar. Förutom OS-satsningen vänder man sig även till sjukvården, industrin och privatpersoner,

I de specialdesignade kläderna finns fickor som innehåller små kylelement. Det är små platta påsar med en saltlösning som smälter och ger en svalkande effekt när den kommer i kontakt med en varm kropp. Saltlösningen smälter först vid 28 plusgrader.
Men det är inte bara elitidrottare som använder kylkläderna. Hittills har MS-sjuka och personal inom industrin och räddningstjänsten visat intresse. Om produktionen kommer igång på allvar blir enligt företagsledningen nya arbetstillfällen i Sjuhäradsbygden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista