Sjukhuschef beklagar högljudd diskussion av känsliga uppgifter

En av de två höga cheferna på Borås lasarett, som under en tågresa diskuterade känsliga personalärenden, så att medpassagerarna hörde, beklagar i en kommentar till Radio Sjuhärad det som skedde.

Det är Ralph Harlid, områdeschef för opererande specialiteter, som i ett e-brev till Radio Sjuhärad skriver: ”Jag är bedrövad över det som skett. Det var ett misstag som jag beklagar djupt och det kommer inte att upprepas.”

Ralph Harlids diskussion med kollegan Martti Valkonen, kritiserades i en tidningsinsändare från en av medpassagerarna, som hört deras samtal och tagit illa vid sig.

Sjukhusledningen har haft ett krismöte med de två cheferna, och sjukhusstyrelsens ordförande Krister Andersson (s) säger till Radio Sjuhärad att han tycker att cheferna agerat mycket oprofessionellt.

- Det är en dum och olycklig händelse. Men de är i övrigt två mycket duktiga och kompetenta ledare, säger Krister Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista