Sjukhusdirektören efter tågsamtalet: chefer har extra stort ansvar att uppträda korrekt

”Chefer har ett extra ansvar att vara goda förebilder, och det som hänt är klart olämpligt”. Så skriver sjukhusdirektören Ingela Tuvegran till all personal på Södra Älvsborgs sjukhus efter att två av de högsta cheferna pratat högt om känsliga personuppgifter under en privat tågresa.

Ingela Tuvegran skriver på sjukhusets intranät att det är viktigt att värna om integriteten vare sig det gäller medarbetare eller patienter, och att så inte skett. I Nyheterna igår beklagade en av de inblandade cheferna samtalet på tåget, och säger att det var ett misstag som inte ska upprepas. En medpassagerare hörde hur två av cheferna i ledningsgruppen på Södra Älvsborgs sjukhus talade högt om känsliga personalärenden, och reagerade över det hela genom att skriva en kritisk insändare. I veckan har hela ledningen haft möte, och både sjukhusdirektören Ingela Tuvegran och den politiskt ansvarige, Krister Andersson (s) är mycket kritiska till händelsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".