SJUHÄRAD

Stora problem när vintern slog till

Snöfallet och den hårda vinden på torsdagskvällen och natten ledde till trafiksvårigheter och en del strömavbrott i Sjuhärad. Även på morgonen var det besvärligt i trafiken med flera olyckor.

Vi åttatiden på torsdagskvällen fastnade flera lastbilar på väg 180 vid Götsereds fjäll mellan Hestra och Sandhult. Det var helt stopp på vägen i över en timma.

På riksväg 40 körde flera personbilar av vägen öster om Ulricehamn.

Ett passagerarplan med 73 personer ombord på väg till Landvetter rapporterade varningslarm vid 23-tiden på grund av bränslebrist.
Planet var på väg från Wien till Landvetter men kunde inte landa på grund av ovädret. Det omdirigerades till Jönköpings flygplats och landade utan problem.

Den hårda vinden gjorde att flera träd blåste ner och blockerade vägar. I Sätila föll två träd över ett hus.

På fredagsmorgonen var cirka 200 av Vattenfalls abonnenter runt Hyssna utan ström. I Sätilatrakten saknades strömmen för 150 elkunder hos Fortum.
I hela Västsverige var cirka 3000 hushåll utan ström.

Strax före klockan fyra på fredagsmorgonen körde en personbil av riksväg 40 vid Bollebygd. Det var mycket halt på vägen.

Strax före klockan sju körde en personbil av väg 180 öster om Sandhult, en person skadades. Det rapporteras om att det var mycket besvärligt väglag på väg 180.

Strax före klockan halv åtta inträffade en olycka utanför Grimsås på vägen mot Nittorp. Det var en personbil som kört in i en saltbil.

Bara några minuter senare snurrade en bil runt på riksväg 40 och hamnade i diket nära Viarerdsmotet. Ytterligare en olycka skedde vid samma tid på Hybergsvägen mellan Brämhult och Sparsör.

Vid halv elva tiden på förmiddagen körde en bil av vägen, och in i några träd, utanför Överlida mot Öxabäck. Föraren transporterades till sjukhus för vård, men det ska inte handlat om några allvarliga skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista