Poängsystem för utbyggnaden av cykelvägar i Mark

Det ska bli bättre ordning på hur gång- och cykelvägarna byggs ut i Mark. Nu finns ett förslag om ett poängsystem som rangordnar hur viktig en viss väg är, men frågan är om politikerna vågar säga ja till det. Poängsystemet skulle avgöra i vilken ordning cykelvägarna byggs ut.

Med jämna mellanrum diskuterar politikerna i Mark i vilken ordning gång- och cykelvägarna ska byggas ut i Mark. Nu finns ett förslag hur ett sådan strategi ska se ut.
De gång- och cykelvägar som ännu inte byggts får poäng beroende på olika faktorer. Det kan vara trafikmängd, hur många cyklister som ska färdas på vägen, hastighetsgränsen, och mängden tung trafik. Sedan läggs poängen ihop och så har man en prioritering. Ju högre poäng desto större angelägenhet.
Resulatet blir att de mest angelägna utbyggnaderna är dels vid järnvägsövergången i Skene och i Horred, mellan Lunnaliden och Varbergsvägen och Helsjövägen och Vassevägen. Just dessa kommer snart att bli utbyggda.
Andra prioriterade sträckor är i Björketorp efter riksväg 41, i Fritsla från Hagmans Kemi mot Fritsla, och i Kinna från poliskrysset till Framnäs.
Tar politikerna beslut om den föreslagna strategin blir det i framtiden mindre diskussion om i vilken ordning utbyggnaden ska ske, eftersom poängsystemet bestämmer ordningen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista