Poliser från Borås kommenderades till gatufest i Göteborg

Poliser från Borås deltog i bevakningen av gatufesten ”Reclaim the city” i centrala Göteborg i går kväll, där stämningen blev spänd mellan deltagarna och polisen. Ett stort polisuppbåd från hela länet bevakade mötet. Mats Glansberg är polisens informationschef, och enligt honom gick det hela bra.

I Bältespännarparken var först allt lugnt men när de ungefär 300 ungdomarna vill marschera upp längs Avenyn hindrades de av kravallutrustad polis. Istället lyckades polisen få iväg gruppen, som inte hade tillstånd att demonstrera, längs med allén och så småningom till Slottsskogen där festen fortsatte under natten. En ung kvinna är anhållen för våld mot tjänsteman. ”Reclaim the city” har tidigare anordnat fester i Stockholm, som flera gånger lett till kravaller och skadegörelse. Rörelsen finns även i andra länder och namnet betyder ”återta staden”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista