MARK

Fotskälelever kan slippa bussas

Politiker: ”Vi måste lyssna på föräldrarna.”
1:21 min

Skolpolitikerna i Mark är beredda att snart ge klartecken till en ny slöjd- och gymnastiksal i Fotskäl. Det skulle innebära att eleverna slipper åka buss från skolan för att ha slöjd.

- Jag tycker vi ska ta beslut omedlebart att bygga i Fotskäl, med reservation för att det är en tajt budget nu. Men jag tycker att vi ska försöka, säger Per-Olof Hermansson, kristdemokratisk vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

En ny slöjd- och gymnastiksal är efterlängtad i Fotskäl. I dag bussas eleverna i Fotskäl till grannorten Hajom för slöjd och gymnastik.

Men Hajomskolan läggs ner av kommunen nästa sommar och skolan tas då eventuellt över av friskolan "Ur och skur". Om det blir fallet kan det innebära att elevunderlaget i Fotskäl bli för litet för att motivera ett bygge av en ny slöjd- och gymnastiksal.

I väntan på en eventuell nybyggnation i Fotskäl finns planer från kommunen att bussa eleverna till Sätila, i stället för som i dag till Hajom. Men det har många föräldrar protesterat kraftigt mot, eftersom de menar att vägen mellan Fotskäl och Sätila är farlig, särskilt på vintern. Per-Olof Hermansson säger sig vara öppen för försöka möta föräldrarnas önskemål i den frågan.

– Jag tycker attt man måste ta deras reaktioner på allvar, för det handlar mycket om känslor. Och jag tror att det finns en lönsning. Under tiden, innan vi beslutar att vi ska bygga en gymnastik- och slöjdsal i Fotskäl, vilket jag tycker vi ska, så tycker jag vi ska använda Hajoms gymnasitk- och slöjdsal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".