Lena Palmén, tillträdande kommunalråd med ansvar för utbildningsfrågor. Foto: Jesper Ingevaldsson
SJÖMARKEN

Rödgrönt löfte om paviljonger

"Inte så svårt om man vill"
1:33 min

Den akuta situationen på Sjömarkenskolan med för trånga lokaler och för få lärare ska lösas med paviljonger i anslutning till skolbyggnaden. Det förslaget kommer nu från de rödgröna i Borås.

De rödgröna vill lösa situationen på Sjömarkenskolan med paviljonger som ska svälja tre klasser. Man vill ge större resurser till skolan och även fler lärartjänster är aktuellt.

Men för att paviljongerna ska kunna vara på plats redan till vårterminen måste Sandhults kommundelsnämnd rösta för förslaget, och där sitter fram till årsskiftet en borgerlig majoritet.

Och nämndens moderate ordförande Anna-Clara Stenström är tveksam till förslaget, hon menar att paviljongerna skulle ta upp för mycket av barnens lekutrymme utomhus.

Anna-Clara Stenström har tillsammans med tjänstemän i kommundelen istället tagit fram förslag om klassrockader för att lösa vårterminen, och därefter bussning för sjätteklassarna till Sandgärdskolan.

Men om den borgerliga alliansen röstar ned de rödgrönas förslag om paviljonger säger Lena Palmén att det ändå kommer att genomföras när de tar över majoriteten vid årsskiftet:

– Det är det första vi kommer att göra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".