ULRICEHAMN

"Utmaning med ny organisation"

Inga-Kersti: ”Nu ser jag en möjlighet.”
1:38 min

Nu har socialdemokraterna i Ulricehamn bestämt sig för hur man ska fördela de politiska uppdragen nästa år. Mycket blir som väntat,  men ett nygammalt namn som överraskar är Inga-Kersti Skarland.

Som väntat får Mattias Josefsson fortsätta som oppositionsråd och Berit Frändås som vice ordförande i kommunfullmäktige.

Men nu kliver Inga-Kersti Skarland in i politiken igen och blir ordinarie ledamot i kommunstyrelsen. Hon får också uppdraget att bli så kallad samtalsledare på halvtid i den nya organisationen.

– Jag har aldrig helt och hållet lämnat politiken, eftersom jag fortsatt att ha ett intresse. Nu ser jag en möjlighet att återgå på ett uppdrag som jag tycker är intressant. Med den nya politiska organisationen blir det väldigt spännande att jobba med de frågor som dyker upp nu. Det handlar om att ta hand om frågorna inom lärande och välfärdsområdet, det som då till vissa delar legat inom barn- och utbildning- och vård- och omsorgsområdet på operativ nivå.

Inga-Kersti Skarland tror att den nya organisationen blir spännande att arbeta i.

– Samtidigt ställer den stora krav på oss politiker, för det är upp till oss att kunna hantera och jobba som det är tänkt med mycket kontakt med invånarna och intresseorganisationer, inte minst när det gäller att ta fram planer för framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".