EU-kritiker hotas av uteslutning

Den före detta socialdemokratiske ombudsmannen Bengt-Åke Johansson från Borås hotas av uteslutning ur partiet. Detta för sitt engagemang i Junilistan.

Den före detta socialdemokratiske ombudsmannen Bengt-Åke Johansson från Borås är en av flera kända socialdemokrater som engagerat sig i tvärpolitiska Junilistan inför EU-parlamentsvalet. Partisekreteraren Lars Stjernkvist har skrivit till Bengt-Åke Johansson och hotat med uteslutning. Partiet tolerar inte att medlemmar är med i flera partier samtidigt.
Tre socialdemokrater hotas nu av uteslutning ur partiet efter att dom i protest engagerat sig i tvärpolitiska EU-kritiska listor. Det är Nils Lundgren, nationalekonomen som gjorde sig ett namn på sitt motstånd mot EMU, den socialdemokratiska debattören Therese Rajaniemi från Gästrikland och Bengt-Åke Johansson från Borås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".