Borås Wäfveri vill sälja handelsrörelsen

Styrelsen för Borås Wäfveri vill sälja handelsrörelsen i bolaget. Det handlar om Jotexkoncernen som arbetar med postorder för hemtextilier.

Borås Wäfveri har den senaste tiden tampats med pengaproblem, men enligt VD Thomas Widstrand har den planerade försäljningen ingen direkt koppling till de problemen.

- Egentligen inte på lite längre sikt, eftersom vi tror att vi ska lyckas få ordning på Borås Wäfveri, säger Thomas Widstrand.

Bakgrunden till planerna är enligt Thomas Widstrand att Borås Wäfveri vill fokusera på sin kärnverksamhet, att tillverka textilier. Och i den verksamheten passar postorderföretaget Jotex inte riktigt in. Det handlar också om att man ser att förändringar är på gång i postorderbranschen och det skulle kunna vara ett bra tillfälle att sälja bolaget.

Borås Wäfveri har nyligen sålt av industrifastigheter för att täcka sina förluster. Och det kan bli aktuellt att sälja fler fastigheter för att få in pengar enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Vid årsskiftet var soliditeten, alltså bolagets egna pengar på lite längre sikt, lägre än vad man tidigare hade avtalat med sin bank. Men i förra veckan sade Thomas Widstrand att de problemen nu var lösta och att en överenskommelse nåtts med banken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista