Fortsatt strid om skylt i Svenljunga

Striden om MC-klubben Red Devils skylt i Svenljunga fortsätter. Nu är det länsstyrelsen som anser att den nuvarande skylten är olämplig och bör tas ned.

Tvisten om Red Devils skylt har pågått länge. Den började när klubben hette Butchers. På skylten på klubblokalen fanns då fyra korslagda yxor som påminde om ett nazikors. Butchers bytte namn till Red Devils och satte upp en ny skylt. Den nya skylten hade en väst med texten Red Devils Sweden och ett djävulshuvud. 
Redan i slutet av år 2001 beslutade miljö- och byggnämnden i Svenljunga att MC-klubben saknade bygglov att sätta upp en skylt på klubblokalen och att den därför skulle plockas bort. Men skylten satt kvar utan bygglov.
Red Devils överklagade beslutet hos länsstyrelsen och hävdade att kommunens beslut gällde den gamla skylten med de fyra korslagda yxorna. Men länsstyrelsen anser den nya skylten, med ett djävulshuvud på, inte passar i ett bostadsområde, och därför avslår man Red Devils överklagande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista