Anders Wijkman (kd) vill få fler svenskar att rösta den 13 juni

Det borde vara alldeles naturligt för samhällsintresserade svenskar att rösta i Europaparlamentsvalet - det tycker kristdemokraternas toppnamn till valet den 13 juni, Anders Wijkman, som är på besök i Borås idag.

- EU hanterar idag en rad gränsöverskridande problem, och tycker man att samhällsutvecklingen är viktig så är det lika naturligt att rösta här som i riksdagsvalet, säger han.

I förra europavalet röstade ungefär 40 procent av de röstberättigade svenskarna - i senaste riksdagsvalet var motsvarande siffra 80 procent. Så det är många som borde tänka om enligt Anders Wijkman.

Han sitter redan i europaparlamentet och har god chans att bli omvald. Som argument för att gå och rösta ger han exempel på att det verkligen går att påverka också för en enskild svensk parlamentsledamot, exempelvis inom områdena energi och miljö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista