Sjukstugan i Ulricehamn går mot sitt slut

Sjukstugan i Ulricehamn försvinner med största sannolikhet efter sommaren. Just nu står avdelningen helt tom och inom kort tar de ansvariga politikerna slutgiltigt beslut om Sjukstugans fortsatta framtid.

Redan den 1 juni stänger Sjukstugan för semestern, och Per Häggblad, primärvårdschef, är tveksam till om den kommer att öppna igen.

Sjukstugan i Ulricehamn har länge varit hotad, men nu ser det alltså riktigt mörkt ut. Anledningen är att under våren har man knappt haft några patienter alls.

Numera kostar det nämligen pengar om kommunen eller Södra Älvsborgs Sjukhus placerar patienter där. Och därför ser man hellre över sina egna platser.

I juni ska tas ett slutgiltigt beslut, men redan nu har man börjat omplacera personalen, samtidigt som det diskuteras om man kan använda Sjukstugan till andra verksamheter.

Det finns en idé om att Sjukstugan skulle kunna bli en mottagning för krisdrabbade asylsökande. Men klart är att den nuvarande Sjukstugans framtid är mycket osäker.

Den 23 juni tar politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden i Södra Älvsborg det slutgiltiga beslutet om Sjukstugans framtid. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".