Polisen i Växjö har släppt den dråpmisstänkte boråsaren

Den 23-årige boråsare som suttit anhållen i Växjö misstänkt för rån och dråp på en 84-årig kvinna i Alvesta, släpptes sent i går kväll. Åklagaren bedömde det inte som möjligt att hålla kvar 23-åringen, eftersom det guldsmycke polisen hittat på honom inte kunde identifieras av kvinnans släktingar.

Mannen hade smycket på sig när polisen grep honom för ringa narkotikabrott i torsdags, en misstanke som fortfarande finns kvar. Det är inte klarlagt varifrån guldsmycket kommer.

Åklagarens tidsfrist för att begära den misstänkte häktad går ut i dag. Växjöpolisen betonar dock att mannen inte är avförd från utredningen. Han är fortfarande ett av de spår som polisen arbetar vidare med. Under den fortsatta utredningen genomförs DNA-test.

Under lördagens förhör med 23-åringen fortsatte han att förneka brottet och uppgav ett alibi för tiden för mordet.
- Han har uppgett var han har varit och vad han har gjort, en berättelse som vi kontrollerar, sade kriminalkommissarie Stefan Karlsson hos polisen i Kronobergs län. Karlsson var mycket förtegen om vad som framkommit under förhören.
-Det enda jag kan säga är att den misstänkte fortfarande bestrider brottsmisstankarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".