Åtal idag för morden i Mårdaklev

Idag kommer åtalet för dubbelmordet i Mårdaklev i mars. En 24-årig svenljungabo dödade två personer på ett utredningshem för tonårsflickor. Redan i morgon början rättegången.

Det har gått tio veckor sedan mannen, som själv är anställd på hemmet, ringde till polisen på natten och berättade om vad han gjort. I huset hittades två personer döda, en anställd och en av de intagna flickorna. Ytterligare en flicka hittades svårt knivskuren. 
Åklagaren Bo Lindgren i Borås begärde redan dagen därpå  mannen häktad misstänkt för mord och försök till mord, och sedan dess sitter 24-åringen inlåst på häktet. Han har erkänt. Under tiden har det läckt ut både faktauppgifter och spridits mängder av rykten om mannen, men idag kommer polisutredningens uppgifter om vad som hände och vad som låg bakom de till synes oförklarliga morden.
Polisutredningen har tagit tio veckor att få klar, med förhör, brottsplatsundersökning och analyser av olika slag. Idag kommer också resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen som mannen genomgått. Den ska visa om han led av en allvarlig psykisk störning vid brottet. Det avgör om han döms till fängelse eller psykvård. Rättegången inleds i morgon och en fällande dom är hur som helst att vänta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista