Indiansk gud styrde hans själ

Den 24-årige man som har erkänt dubbelmordet på ett utredningshem i Mårdaklev tidigar i år, har i förhör uppgett att en indiansk gud hade tagit över delar av hans själ. Enligt förundersökningen, som offentliggjordes i dag, har mannen i polisförhör sagt att guden beodrade honom att knivhugga de tre kvinnorna på utredningshemmet i Mårdaklev.

I förhör berättar 24-åringen att han sedan länge varit intresserad av det ockulta och av icke-kristna rörelser. Enligt mannen har aztekguden tagit över delar av hans själ, och kom att dominera hans liv mer och mer. Men trots det arbetade han kvar på utredningshemmet. Flera månader innan mordet inträffade ifrågasatte en tidigare anställd om det var lämpligt att 24-åringen fortsatte att arbeta, men fick lugnande besked.
Den bevisning som åklagaren Bo Lundgren åberopar i åtalet, som lämnades in till tingsrätten i dag, är omfattande. Den muntliga bevisningen utgörs av 24-åringens eget erkännande och förhör med bland andra den 15-åriga flickan som överlevde knivhuggningen, och de poliser som var först på plats och grep 24-åringen. Den skriftliga bevisningen utgörs bland annat av den tekniska undersökningen på brottsplatsen, men också av utdrag från 24-åringens läkarjournaler och en stor mängd material från 24-åringens dator. På sin egen hemsida har mannen skrivit om sin fascination för seriemördare, och polisen har ur datorn beslagtagit en stor mängd material med anknytning till serimördare, bland annat bilder på seriemördare och deras offer.
Den personutredning av 24-åringen som kriminalvården gjort, visade att 24-åringen var sjukskriven på halvtid för depression när morden inträffade. I dag blev också den rättspsykiatriska utredningen av 24-åringen klar, och den visar att 24-åringen var allvarligt psykiskt störd när han utförde morden, och att han fortfarande är det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista