Rättegången om morden i Mårdaklev inledd

Under förmiddagen inleddes rättegången i Borås tingsrätt, mot den 24-årige man som är åtalad för mord och mordförsök på ett utredningshem i Mårdaklev. Och intresset för rättegången är stort. På plats finns flera representatner från media, och åhörarplatserna är fyllda.

Under förmiddagen har åklagare Bo Lindgren i sin sakframställan beskrivit vad som egentligen hände morgonen den 14 mars i år i Mårdaklev, när två kvinnor mördades, och en tredje kvinnan skadades allvarligt.
24-åringen har via sin advokat Per Aronsson, fått redogöra sin inställning till åklagarens beskrivning av händelsen. Och 24-åringen erkänner att det hela har gått till i enlighet med åklagarens beskrivning. Däremot bestrider han ansvaret för gärningen, eftersom han löd order. Försvarsadvokaten kallar det ett exeptionellt lydnadsförhållande, och menar att 24-åringen stod under order av en dödsgud, som beodrade honom att döda kvinnorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista