Britta Anderssons hållplats för busslinje 6 på Sörmarken dras in i december. Foto: Anne-Charlotte Horgby/SR Sjuhärad.
BORÅS

Britta mister sin busshållplats

Britta: ”Många äldre beroende av bussen.”
1:30 min

Britta Andersson på Sörmarken i Borås är arg. När linjedragningen av stadstrafiken sjösätts i december blir hon av med sin hållplats. Det är en del av många förändringar som boråsarna kan vänta sig när stadstrafiken görs om.

När Britta Andersson nyss hörde om förändringen reagerade hon starkt, inte minst för att det drabbar de äldre hårt.

– Nu kommer vintern, det kommer snö och många gamla här uppe har inte bil och är beroende av bussen för att åka och handla. Nu försvinner den möjligheten.

Visst finns det en annan hållplats ganska nära, men den går igenom en skogsdunge, skottas inte på vintern och är dåligt upplyst.

– Det är bara en stig som man går ut och promenerar på. Jag vet att det finns människor här uppe som åker och handlar och drar rullvagnar hem. Nu måste de gå väldigt långt för att ta sig till en hållplats.

Britta Andersson är inte den enda som kommer att beröras av den nya linjedragningen av stadstrafiken i Borås som sjösätts den 12 december. Enligt Västtrafik är omgörningen nödväning. Stadstrafiken har nått en punkt då den inte längre kan växa, och växa ska den. Men i vissa områden finns det inte tillräckligt med underlag, och där dras hållplatser in.

– Vi måste göra vissa förändringar för att vi ska kunna öka trafiken och öka turutbudet och då kanske man får vara beredd att gå en bit i stället, för att i gengäld ha fler bussar att välja på, säger Kristian Ördell, presschef på Västtrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".