Eleonore Tammermo, klubbchef för Dalsjöfors Damlag. Foto: privat.
DALSJÖFORS DAMLAG

Inget allsvenskt spel på Ramnavallen

Klubbchefen: ”Det blir tomt på läktarna.”
1:17 min

Dalsjöfors fick i går det definitiva beskedet om att det blir spel på Borås Arena, och inte önskearenan Ramnavallen nästa år. Klubben spelar i damallsvenskan i fotboll nästa säsong.

– Vi är inte nöjda med beskedet och det är för att Borås arena är så stort. Publiksnittet i damallsvenskan har som mål att ligga på 850. Det hoppas vi att vi ska nå, men även om vi därmed fördubblar vår publik, kommer det att bli tomt på läktarna, säger Eleonore Tammermo, klubbchef för Dalsjöfros Damlag.

Med ett mål på 850 i publiken per match på en arena som rymmer 16000, kan det alltså komma att kännas tomt när Dalsjöfors spelar hemmamatcher nästa år. Borås stad inte vill stå för de stora upprustningar av Ramnavallen som krävs av fotbollsförbundet för allsvenskt spel.

Förutom bakslaget med arenan, så fick klubben även i går defenitivt bakslag när det gäller önskan om ett namnbyte.

– Det är bara att köra. De här förutsättningarna har vi och det viktigaste för oss är att vi har fått veta vilka som gäller, och nu jobbar vi utifrån dem, säger Eleonore Tammermo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".