1 av 3
Lugnet EFTER stormen. Foto: Caroline Wickberg.
2 av 3
Coachen Pat Ryan. Foto: Caroline Wickberg.
3 av 3
Sportchef Jonas Larsson. Foto: Caroline Wickberg.
BORÅS BASKET

Dagen efter busskraschen

Sportchefen: "Folk kom rasande"
1:35 min

Idag var Borås baskets lag tillbaka i Boråshallen för träning - ett knappt dygn efter den dramatiska busskraschen i snöstormen ute på Östgötaslätten.

Det blev aldrig någon match för Borås basket mot 08 Stockholm igår. Utanför Mjölby slet en kastvind tag i lagets spelarbuss och vräkte den ner på sidan i diket.

Som tur var skadades ingen allvarligt, men det blev en chockartad upplevelse.

Idag samlades spelarna i Borås Basket för träning i Boråshallen, och både sportchefen Jonas Larsson och tränaren Pat Ryan var förstås glada över att vara hemma igen.

– Det känns jättebra att stå här, och jag känner mig lyckligt lottad. Även om jag har väldigt ont överallt känns det fantastiskt att kunna vara här och träna laget, säger tränaren Pat Ryan.

Sportchefen Jonas Larsson satt längst fram till höger i bussen, och fick god tid att tänka innan det small.

– Det känns som det gick ganska långsamt, men ändå skedde allt väldigt snabbt. De som satt på vänstersidan kom rasande ner, och det var mycket oväsen och rop.

– Efter några minuter när vi fick koll att de flesta var ok blev det bättre, men det var chockartat och traumatiskt och man mådde lite illa. Där jag satt med huvudet stack en viltstängselpinne rakt in genom rutan - när man tänker på det är det lite otäckt, säger sportchefen Jonas Larsson.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se

Nyheterna igår

E4:an fick stängas av under bärgningsarbetet. Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".