Samhällsföreningen larmar om problem med missbrukare i Röshult

Nu slår samhällsföreningen i Röshult, i Ulricehamns kommun, larm om det utbredda drogmissbruket i byn. Larmet gäller en särskild adress i byn, där det bor personer som orsakar stora problem. Och polisen i Ulricehamn lägger sedan en tid tillbaka ner mycket tid på att övervaka vägarna kring samhället.

Samhällsföreningen i Röshult har under en tid haft koll på biltrafiken i byn. Man har skrivit upp bilnummer, och konstaterat att både avställda och stulna bilar förekommer på vägarna kring samhället. Radio Sjuhärad har varit i kontakt med flera röshultsbor som kan berätta ungefär samma historia, om hyresgästerna som har blivit ett problem för hela byn.
Uppgifter från tingsrätten bekräftar att det bor personer misstänkta för bland annat rattfylleri och narkotikabrott på adressen. Radio Sjuhärad har försökt få kontakt med ett par av hyresgästerna, utan framgång. Men enligt Sven Pettersson, på polisen i Ulricehamn, har trafikbrotten kring Röshult ökat. Däremot har inte andra brott, som inbrott ökat. Den här sortens problem har tidvis flammat upp i andra mindre samhällen kring Ulricehamn, men enligt Sven Pettersson är det bara Röshult som kräver särskild uppmärksamhet just nu.
Ordföranden i Röshults samhällsförening har förståelse för att även missbrukare behöver någonstans att bo, men tycker att det borde vara någonstans där det finns bättre kollektivtrafik. Så att det inte är nödvändigt att åka bil lika ofta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista