Personalen kände till 24-åringens intresse för seriemördare

Under onsdagen fortsätter rättegången om dubbelmordet i Mårdaklev i mars. Under dagen ska bland annat den biträdande föreståndaren för utredningshemmet där morden begicks höras. Advokaten Per-Ingvar Ekblad, som företräder mamman till den mördade 16-åringen, säger att förundersökningen innehåller flera uppgifter som visar att personalen kände till hur det stod till med 24-åringen.

Ev av dem som vill ha utrett vilket ansvar som ligger på utredningshemmet är advokat Per-Ingvar Ekblad, som är målsägarbiträde till mamman till den flickan som dödades av 24-åringen.
-Det finns vissa uppgifter i förundersökningen som visar att flera i personalen kände till att den åtalade hade ett intresse för seriemord. Det reser frågan hos föräldrarna, om man inte borde har reagerat på behandlingshemmet, säger advokat Per-Ingvar Ekblad.
-Ju mer jag får höra resonemanget om hur länge det här har pågått, ju mindre förståelse får jag för det förbaskade behandlingshemmet, och hur de överhuvudtaget kunnat hålla honom kvar, säger Eva Blomkvist, mamma till den 16-åriga flickan som mördades på behandlingshemmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista