Ägaren Lena Brunbäck blev hotad med kniv. Foto: Sara Holmberg/SR Sjuhärad

Två rån på två timmar i Borås

1:03 min

Igår kväll klockan 20.30 rånades Trandareds Närbutik i Borås. Ägaren Lena Brunbäck var ensam i butiken när tre maskerade män beväpnade med knivar rusade in i butiken.

Lena Brunbäck blev hotad med kniv och tvingades öppna kassan innan hon fick jag sätta sig på huk och blunda. 

– Jag hade nästan lite panik innan jag visste att de hade lämnat butiken. Sen när jag ringde polisen så kändes det bättre.

Var du någon gång rädd för din egen säkerhet?

– Kanske precis när jag hade kniven rätt i ansiktet. Man vet ju aldrig vad som händer.

Finns det något sätt som ni kan skydda er på?

– Vi har ju kameror men det verkar inte hjälpa. Det kanske hjälper att vara två som jobbar men det kan man ju inte vara bara för att det kan hända något.

Vittnen såg gärningsmännen springa från platsen, men polisen hade under kvällen och natten inte gripit någon misstänkt. Polisen har dock vissa spår att arbeta med. Gärningsmännen kom över en okänd summa pengar.

Rånet på Trandareds Närbutik var inte det enda i fredagskväll. Knappt två timmar tidigare klockan 18.40 rånades bensinstationen Shell vid Varbergsvägen på Göta i Borås. Den ensamma gärningsmannen hotade med kniv och rånaren kom även här över en okänd summa pengar.

Sara Holmberg
sara.holmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista