SJs tågtrafik tas över Foto: Bertil Ericson, Scanpix

DSB First tar över tågtrafiken - nu väntar nytt tågkrångel

DSB First: ”Vi byter personal”
1:10 min

Om knappt två veckor, den 12 december, tar DSB First över tågtrafiken från SJ i Västsverige. Man kör bland annat sträckorna Borås-Uddevalla, Borås-Varberg och Borås- Göteborg. DSB First håller  på att utbilda sin personal inför bytet, och resenärerna får förbereda sig på förseningar och inställda tåg de första dagarna.

Det säger Anneli Evers, presschef på DSB First.

– I och med att man byter personal helt så kan det innebära att det inte går något tåg,  men vårt mål är att så ska det absolut inte bli.

Hur går det med information om tågförseningar och annat när det nu finns tre olika parter inblandade, SJ, Trafikverket och DSB First.

– Självklart ska vi jobba för att passagerare ska få den information de är i behov av och det kan vi göra på tågen, säger Anneli Evers, presschef.

De regionala tåglinjer som nu körs av DSB First kommer att gå under det gemensamma namnet Västtågen, och tågsätena kommer vara märkta med grå text längs med sidan där det står Västtågen.

Alla Västtrafiks biljetter, kort och laddningar kommer att gälla på dessa tåg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".