Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix
BORÅS

Fattiga barn får julklappar - ny insamling i Borås

Pastor: ”Folk är villiga att göra något”
1:26 min

Fattiga barn önskar sig också julklappar, och i Borås kan det nu även bli klappar till de familjer som knappt har råd med julmaten. Det ser bland andra Hestra Cafékyrka till - på lördag har man insamling av paket.

Det här började förra året när man hörde att det fanns flera tusen fattiga barn bara i Borås, berättar pastorn Anna Tegebo.

– På två timmar fick vi in över 500 julklappar. Folk var verkligen villiga att göra något för någon annan, säger hon.

Man ordnade så att papper och snören sponsrades och sen fick alla ta med sej en klapp till ett barn mellan 0 och 18 år.

– Om man har egna barn kan man prata om att det är roligt att ge.

Det kom in allt möligt från dockor och leksaker till hårprodukter och smink. Förra året gick det ut att det var över 4000 fattiga barn i Borås, och det har inte minskat berättar Anna Tegebo.

– Det räcker till en liten del. Vi har kontaktat såna föreningar och kyrkor som vi vet har öppet på julafton. Där lämnar vi julklappar men även till Frälsningsarmén och till kvinnojourer.

– De som kommer i kontakt med de som har behov delar vi ut julklapparna till - så att de vidarebefordrar, säger pastorn Anna Tegebo.

Julklappsinsamlingen

Julklapparna samlas in på Hestra Midgård i Borås - lördag 4/12 mellan 15.00 och 18.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".