Protester mot mobilmaster

Arbetet med det nya mobilnätet 3G, börjar ta fart i Sjuhärad. Totalt räknar kommunerna med att över 200 mobilmaster ska byggas. Men på många håll möts planerna på mastbyggen av protester från personer som får masten som granne.
Flera mobiloperatörer har nu börjat ansöka om att få bygga mobiltelefonmaster i Sjuhärad, inför det nya mobilnätet 3G. I nätet skall mobilen kunna användas som dator och täckningen ska vara nästan hundraprocentig. Inom de närmaste två åren finns planer på att bygga över 200 mobilmaster i Sjuhärad. Det visar en rundringning som Radio Sjuhärad gjort. Men det kan bli turbulent kring många byggen. Redan nu har flera master mötts av protester, överklaganden och oro. Många är rädda för strålningen. Men oro och rädsla är inget skäl att neka bygglov, säger Johan Nilsson, samordnare för mastfrågan på Borås kommun till Radio Sjuhärad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".