Protestlistor mot nedläggning av fritids

Drygt 200 personer protesterar nu mot att fritids i Tostared ska läggas ned. Barn och ungdomsnämnden har tidigare beslutat att lägga ned fritids i samhället och flytta det till grannsamhället Fotskäl.

Det är jakten på besparingar som fått barn- och ungdomsnämnden i Mark att besluta att lägga ned fritids i Tostared. Nästa år ska sex och en halv miljon kronor sparas i budgeten, och då måste fritids i Tostared läggas ned. I dag går Tostaredseleverna på låg- och mellanstadiet i Fotskäls skola. Istället för att åka skolskjuts och gå på fritids hemma i Tostared, tycker politikerna att barnen kan stanna kvar i Fotskäl och också gå på fritids i där.
Men i Tostared uppfattas nedläggningen som en nedmontering av samhällsservicen i Tostared och ett angrepp på hela orten. Därfär har nu över 200 personer skrivit på en protestlista som i veckan kommit in till barn- och ungdomskontoret i Mark.
Socialdemokaterna är inte överens med majoriteten att lägga ned fritids i Tostared. Det är budgetberedningen och fullmäktige som slutgiltigt fastställer om det blir nedläggning eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista