Övergrepp på Hestra sjukhem

Två fall av övergrepp mot åldringar har anmälts på Hestra sjukhem i Borås. I minst ett fall har en dement åldring fått ta emot en örfil från personalen. En sjuksköterska är polisanmäld och har avskedats.
Två anmälningar har gjorts som följd av händelser på sjukhemmet under hösten. Sjuksköterskan som avskedats och polisanmälts slog en dement åldring samtidigt som en läkare kom in och blev vittne till händelsen. Bara några veckor tidigare hade Kommunals klubbordförande Ronnie Strömberg slagit larm sedan han fått andra uppgifter om övergrepp mot de gamla. Även då handlade det om örfilar. Ronnie Strömberg, är kritisk till hur ledningen för sjukhemmet hanterat frågan. Han har uppfattningen att ledningen kände till de första uppgifterna om missförhållanden, men utan att agera. Men ledningen på Hestra sjukhem anser dock att man skött ärendet enligt reglerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".