Inga missbrukare till Hultasjögatan Istället blir det Byttorp för missbrukarna

Det tycks inte bli något missbrukarboende på Hultasjögatan i Borås. Istället kastas nu ett nytt förslag fram: det gamla elevhemmet på Alingsåsvägen där över 20 missbrukare skulle kunna få plats.

Det har varit en stormig debatt om vart de missbrukare som i dag bor på Sjöbo ska ta vägen efter att husen de bor i, bedöms som undermåliga.

När förslaget kom att de skulle bo i de tomma lägenheterna på Hultasjögatan, så blev protsterna starka. Bland annat fanns det ett äldreboende alldeles i närheten och vägvalets Björn Wahllöf hade förståelse för protesterna medan socialdemokraterna ansåg placeringen var bra.

Men nu har en arbetsgrupp från Lokalförsörjnimngskontoret, Missbruksenheten och AB Bostäder sett över frågan.

Fyra olika alternativa placeringar har undersökts. Förutom Hultasjögatan också Solhemsklint, Alingsåsvägen 66 och en paviljong på Gässlösa.

Men Solhemsklint anses vara för stort medan Hultasjögatan med sex platser är för litet. Bäst är det gamla elevhemmet på Alingsåsvägen 66, en bit ovanför Byttorps vägport, där 20 till 24 lägenheter kan inrymmas. Dessutom finns det bra gemensamhetsutrymmen. Lokalerna kan också renoveras till en rimlig kostnad.

Om en vecka ska kommunstyrelsen besluta om man ska fortsätta undersöka förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".