Lärare inför rätta misstänkt för sexuellt ofredande

Obehagligt tafsande eller helt kamratliga klappar - ord står mot ord i ett mål mot en lärare från Sjuhärad som idag står inför rätta i Borås tingsrätt, misstänkt för sexuellt ofredande.

På ena sidan i rättegångssalen sitter flickor i åldern 13-15 år, som beskriver hur deras musiklärare tagit på dem på ett närgånget sätt och med en sexuell underton. Sammanlagt åtta flickor berättar om hur mannen tagit på deras höfter, lår, axlar och runt midjan och låtit händerna stanna kvar lite för länge.

Händelserna har enligt åtalet inträffat under drygt ett år, från hösten 2002 till december förra året, då flickorna berättade för rektorn om sina upplevelser. Rektorn gjorde då en polisanmälan.

Läraren å sin sida förnekar inte att han rört vid eleverna ungefär som de beskriver, men hävdar att det bara handlat om vänskapliga, närmast uppmuntrande klappar utan någon som helst sexuell innebörd.

Han påpekar att som musiklärare måste man stå nära eleverna till exempel när man ska visa hur ett instrument fungerar.

På fredag fortsätter rättegången med fler förhör

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".