DALSJÖFORS

Fotbollsskada ersätts till hälften

1:11 min

Nyblivna allsvenska damlaget Dalsjöfors får tillbaka halva kostnaden av Folksam för den korsbandsoperation som mittfältaren Malin Svenjeby genomgått.

Tidigare har försäkringsbolaget vägrat att betala någonting och hävdat att skadan som Malin Svenjeby ådrog sig i oktober i själva verket var en gammal skada som gick upp. Men nu har Folksam alltså ändrat inställning - åtminstone delvis.

– Det visar att det lönar sig att vi jobbat på det här säger Ralf Sundhäll, sportchef för Dalsjöfors GOIF:s damsektion.

Malin Svenjeby har en elitidrottsförsäkring hos Folksam, men när hon skadade korsbandet i oktober så gjorde Folksam än annan bedömning av skadan än Malin Svenjebys läkare. Läkaren intygade att det handlade om en ny skada, medan Folksam menade att det var en gammal skada som gått upp och att försäkringen därför inte gällde.

För att Malin Svenjeby skulle få sin operation beslutade Dalsjöfors att betala operationen, som kostade närmare 40 000 kronor, och klubben har sedan fortsatt diskussionerna med Folksam - som nu alltså gått med på att betala halva kostnaden.

Bättre än inget, säger Ralf Sundhäll som ändå tycker att Folksam borde ha tagit hela kostnaden.

– Man kan ju tycka det. Men det här är ju en tokningsfråga och de har inte gjort samma tolkning som vi gör och som även läkaren har gjort och det är ju de som har sista ordet, säger Ralf Sundhäll.