Nya socialdemokrater i Mark

En stor del av de socialdemokratiska politikerna i Mark byts ut inför nästa val och ett av partiets tyngre namn hoppar av.
Socialdemokraternas valberedning i Mark är nu klar med kandidaterna i kommunvalet i höst. Det är många nya namn på fullmäktigelistan. I dag har socialdemokraterna arton mandat i fullmäktige. Av de första arton namnen är sju nya. Och på hela listan på 51 namn är 29 nya, dvs en klar majoritet. Ett namn som nu gör politiska karriär är klubbordförande på Kungsfors Stellan Hammarberg som har hamnat på en valbar plats. Får Socialdemoktraterna några flera mandat så kommer det att bli en rejäl föryngring då många av dom nya är unga SSU-are. Ett av partiets tyngre namn väljer också att hoppa av inför valet. Det är miljönämndens ordförande i Mark, Siv-Leander Larsson som säger att hon nu tar time out från politiken. Hon sällar sig till raden av politiker i Mark, bl a från vänsterpartiet, som säger att de tänker delta i samhällsdebatten men inte i egenskap av politiker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista