Många firade nationaldagen

Nationaldagen och svenska flaggans dag firades på flera håll i Sjuhäradsbygden under söndagen. I Ramnaparken till exempel började firandet redan klockan åtta på morgonen när svenska flaggan traditionsenligt hissades.

Trots den tidiga tiden, klockan åtta en söndagsmorgon, var det många som hade tagit sig till Ramnaparken i Borås för att fira en traditionell nationaldag. Under ackompanjemang av hemvärnets musikkår hissades den svenska flaggan samtidigt som solen bröt genom molnen.
Lars och Karin Rehn var några av de morgonpigga nationaldagsfirare som tagit sig till parken. För famljen Rehn är det en gammal tradition att ta sig till parken på nationaldagen.
-Vi har haft det som tradition i 50 år och tycker det är en fin tradition. Man får nog hålla på tills man inte kan gå längre, säger Lars Rehn, och får medhåll av hustrun Karin.
Annars brukar de inte fira nationaldagen på något speciellt sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista