"Politikerna är falska"- ungdomarna på Hässleholmen har tröttnat på politikernas löften

Återigen hotas fritidsgården på Hässleholmen i Borås av nedläggningar eller kraftiga nedskärningar av verksamheten under hösten. Detta trots att det redan finns ett beslut i kommunfullmäktige i Borås om att satsa på just fritidsgården på Hässleholm. Nu har ungdomarna tröttnat på alla turer och tycker att politikerna är falska.

Anledningen till att politikerna har dragit tillbaka löftet om pengar är att kommunstyrelsen inte vill betala verksamheten centralt. Och när kommundelsnämnden tvingas utreda frågan igen utan att extra pengar skjutits till måste verksamheten kraftigt reduceras till hösten. Det här tycker inte den socialdemokratiska oppositionen om. Kjell Claesson är vice ordförande i Brämhult kommundelsnämnd och han är besviken.
- Man trollar bort det helt plötsligt. Det här leder till att man bara kan ha öppet tre kvällar i veckan, och det är en katastrof för det här området.
En av de ungdomar som ofta kommer till fritidsgården är Senad Metkamberi. Han tycker att det har varit för mycket prat från politikernas sida.
- Nu tror man inte på det längre. Jag tycker det är falskt att säga att vi har räddat gården, och sedan sket det sig.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista