Hässlehus får mer pengar efter kritik

Efter omfattande kritik och hot om uppsägning av personal så svängde i går kommunstyrelsen i Borås och anslog mer pengar till Hässlehus fritidsgård. Fritidsgården kan därmed utöka sitt öppethållande till hösten. Men det var ett mycket motvilligt kommunalråd Morgan Hjalmarsson som till slut ändrade sig.

Sällan har ett kommunalråd fått så mycket kritik som när vänsterblocket anklagade Morgan Hjalmarsson för svek, skandal och att sätta sig över det fullmäktigebeslutet då det bestämdes att verksamheten vid Hässlehus på Hässlehomen skulle utredas och utvecklas. Hjalmarsson ville utreda, men vänsterblocket fick honom att ändra sig, och nu blir det i stället utveckling.
I stället för uppsägning av fritidsledare, som Brämhults kommundelsnämnd tänkt sig på torsdag, så blir det nu utökning och sexdagarsöppet, dubbelt så mycket som idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".