Problem för Junilistan få ut valsedlar

Det tvärpolitiska och EU-kritiska partiet Junilistan har problem med att få ut sina valsedlar på söndag. Men i Västra Götaland kommer valsedlar att finnas tillgängliga i de flesta vallokalerna, enligt partiet.

Det är lite svårt att så här några dagar före valet få en överblick över Junilistans verksamhet i bygden. Det finns inga kontaktpersoner, inga valstugor, inga valmöten - och ingen annonsering. Och på kansliet i Stockholm arbetar bara några nästan sönderstressade medarbetare.

I Borås finns dock en handfull entusiaster som lovat ställa upp att köra ut med valsedlarna på söndag. Riktigt hur det ligger till i övriga Sjuhäradsbygden är oklart, men enligt Tom Hayman som är en av junilistans åtta kandidater till EU-parlamentet, kommer bara några enstaka valdistrikt i länet att vara utan Junilistans valsedlar på söndag. Och det är företrädesvis i glesbygden. Alla tätorter lär vara täckta.

Däremot kan Tom Hayman inte lova att det finns valsedlar i lokalerna när de öppnar. Medarbetarna är få och avståndet mellan vallokalerna är i en del fall stort. Därför kan det ta ett par timmar innan valsedlarna är på plats.

Däremot ska valsedlarna enligt Hayman finnas tillgängliga på samtliga postkontor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista