Högskolan inleder västsvenskt samarbete

Höskolan i Borås ska inleda ett omfattande samarbete med högskolorna i Skövde och Trollhättan-Uddevalla. På måndag skriver de tre rektorerna under en gemensam avsiktsförklaring inför hösten.

I största hemlighet har de tre högskolorna planerat ett samarbete, som de beskriver som unikt. Det handlar bland annat om att uttnytja varandras olika kompetenser, men även utrustning och lokaler ska användas gemensamt.

Om det här är början till en regelrätt sammanslagning - ja, det vill ingen från högskolan i Borås kommentera i dag. Inte heller vill man säga något om hur det här påverkar högskolans önskan om att få universitetsstatus.

I ett pressmeddelande talar man dock om att man tillsammans med de andra två högskolorna blir EN stark part i utbildningsvärlden med 30.000 studenter och en omsättning på en miljard kronor om året.

På måndag hålls presskonferenser i Borås, Skövde och Trollhättan - först då kommer man att avslöja alla detaljer kring det nya samarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista