SOCIALA MEDIER

Att blogga blev ett stöd för Elin

1:36 min

Det blir allt populärare at blogga. Den viktigaste funktionen är ofta att hitta likasinnade och att få stöd för egna tankar.

Att blogga, skriva dagbok på nätet, är något som har blivit allt mer populärt under senare år. Nya siffror visar att nästan 90 procent av Sveriges unga internetanvändare är aktiva på sociala medier. 18-åriga Elin Zollfrank har en av Borås största bloggar. Hon började skriva när hon blev gravid för två år sen:

För Elin Zollfrank har bloggandet alltså varit ett sätt att få stöd och dela sina erfarenheter med andra i samma situation.

Monica Lassi, som är lärare på kursen "bloggandets teori och praktik" på högskolan i Borås säger att det är det som betydelsefullt för många bloggare.

– At få stöd och hitta likasinnade är en ev de viktigaste funktionerna för bloggare, säger Monica Lassi.

Världen har blivit så mycket större eftersom man på en liten ort kan hitta likasinade överallt i hela världen, menar Monica.

Elin Zollfrank fick barn när hon var sjutton, å hon fick då höra både det ena å det andra. Nu är dottern ett år, å det är viktigt för Elin att visa att det faktiskt går bra. En erfarenhet som hon delar med vissa andra bloggande unga mammor.

Sara Johansson
sara.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista