Utredning av behandlingshem

Länstyrelsen ska nu göra grundlig undersökning av behandlingshemmet Skogsfamiljen i Vårgårda. Länsstyrelsen anser att det varit många oklarheter kring behandlingshemmet som varit i blåsväder flera gånger de senaste tio åren.
Behandlingshemmet Skogsfamiljen hjälper fd kriminella unga män och missbrukare att återanpassas till samhället. Sedan starten 1993 har det stormat kring verksamheten. Det har varit flera klagomål från grannar. Även Vårgårda kommuns socialkontor har riktat kritik mot hemmet. I fredags så besökte länstyrelsen behandlingshemmet tillsammans med representanter för Vårgårda kommun. Efter besöket beslutade representanterna från länstyrelsen att hela verksamheten ska gås igenom. Det gäller bla ekonomin, alla patientjournaler och personalens scheman och utbildning. Utredningen beräknas pågå i en månad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista