40-åring dömd för mord - tio års fängelse

Den 40-årige man som slog ihjäl sin far i dennes hem utanför Vårgårda tidigare i år, dömdes idag till tio års fängelse för mord och grov misshandel.

Sedan lång tid tillbaka hade ett äldre vårgårdapar utsatts för trakasserier från den inneboende sonens sida. Han var ofta aggressiv och hade av läkarna fått diagnosen manodepressiv. Sista året var värst med mycket hot och våld.

Kulmen nåddes en aprildag som slutade med att pappan blev så svårt misshandlad att han avled på sjukhus ett dygn senare. Även mamman misshandlades svårt vid samma tillfälle.

Själv har 40-åringen sagt att han varken kunnat erkänna eller förneka det han gjort, eftersom han var kraftigt berusad och inte kommer ihåg någonting.

Men idag har Alingsås tingsrätt alltså dömt mannen till tio års fängelse för mord och grov misshandel. Han ska även betala ett skadestånd på sammanlagt 176.000 kronor till övriga familjemedlemmar och till dödsboet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".