BORÅS

Ung flicka brutalt utnyttjad

En ung flicka misstänks ha utnyttjats sexuellt mycket brutalt under flera år av en nu 47-årig boråsare.

47-åringen åtalas nu vid Borås tingsrätt. Flickan var bara 14 år då hon enligt åklagaren drogades och utnyttjades sexuellt.

Mannen står åtalad för flera brott i samband med han utnyttjat flickan. Det handlar om våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av person i beroende ställning, våldtäkt och flera fall av narkotikabrott.

Flickan var 14 år då den nu 47-årige mannen bjöd henne på narkotika. När hon var påverkad utnyttjade han henne systematiskt sexuellt.

Det förekom samlag både analt, vaginalt och oralt. Enligt åklagaren så introducerade mannen den unga flickan i narkotikamissbruk som gjorde henne beroende.

 Under en lång rad av år, på olika platser, så utnyttjades den unga flickan på olika sätt. Hon utnyttjades på bilresor, i mannens bostad och i en verkstadslokal. Vid något tillfälle har utnyttjandet varit så grovt och mannen har använt våld vilket gör att det rubricerats som våldtäkt.

 Utnyttjandet av flickan började för drygt fem år sedan och har pågått fram till i höstas.

47-åringen nekar till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista