Andreas Augustsson återvänder till Elfsborg. (Foto: Bo Thorin)
FOTBOLL

Augustsson tillbaka i Elfsborg

1:36 min

Mittbacken Andreas Augustsson återvänder till Elfsborg från AC Horsens. Augustsson har skrivit ett nytt kontrakt med Elfsborg efter två år i Danmark.

Andreas Augustsson, 34 år, var en viktig kugge i Elfsborgs guldlag från 2006. 

I och med att Elfsborg värvade Jon Jönsson från danska Bröndby i somras så återförenas nu det framgångsrika mittbacksparet.

De två åren i Danmark har gjort Andreas Augustsson till en bättre spelare, enligt honom själv, än vad han var när han lämnade Elfsborg 2008.

– Jag har tränat bättre, ätit bättre och gått ner fyra, fem kilo i vikt. Under de 19 matcher jag spelade i höstas var jag nog bättre än någonsin tidigare.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund pratar om Andreas Augustssons karaktär, vinnarskalle, hans passnings- och huvudspel och klubbchefen Stefan Andreasson berättar att den danska klubben Horsens tränare grät efter beskedet att han skulle mista sin mittback.

Men så blir det alltså. Kontraktet löper på två år - gärna längre, sa Andreasson - och Elfsborg fick betala knappt en miljon.

Andreas Augustsson har spelat i Holland, Norge och nu Danmark. Ändå har Elfsborg fått en särskild plats i Andreas Augustssons hjärta.

– De tre åren jag hade här med SM-guld -06 och tvåa -08 var fantastiska år. Sånt glömmer man inte.

Nu blir han och familjen boråsare för gott. Huset finns kvar och vid sidan av fotbollen ska han fortsätta sina studier till byggnadsingenjör, ett yrke som han ska ägna sig åt efter fotbollskarriären.

Tidigare publiceringar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista