SKENE

Dagmammorna får vara kvar

"Det finns en efterfrågan"
1:04 min

Dagmammorna i Skene får vara kvar. Det oväntade förslaget tog barn och utbildningsnämndens arbetsutskott igår. Samtidigt hotas nu dagmammorna i Sätila av nedläggning...

I onsdags berättade Radio Sjuhärad att dagmammorna i Skene riskerar att försvinna. I dag är de tre till antalet, men till sommaren går en av dem i pension och då vill kommunen säga upp de två övriga också.

Ett beslut som skulle beröra 15 barn.

Men när barn och utbildningsnämndens arbetsutskott behandlade frågan i går tog den en ny vändning:

-- Dagmammorna blir kvar, säger nämndens ordförande Sofia Sjöstrand (FP). Ett enigt arbetsutskott beslutade att avslå förslaget att säga upp dagmammorna. Vi vill i stället försöka rekrytera en ny.

– Vi vill inte ta bort den här valfriheten för föräldrarna. Man har ju valt det av en anledning.

Sofia Sjöstrand menar att efterfrågan får styra - och det innebär att det till och med kan bli en utökning av antalet dagmammor i kommunen.

Samtidigt arbetar förvaltningen med frågan om framtiden för dagmammorna i Sätila, som enligt barnomsorgschefen Peter Drakenhammar ska bort på sikt:

– Just nu har vi ett stort behov av barnomsorgsplatser i Sätila, säger barnomsorgschefen i Mark - Peter Drakenhammar. Men på sikt kommer vi inte att rekrytera fler dagmammor utan i stället diskutera en avveckling.

Peter Drakenhammar kan idag inte säga när detta blir.

– Det beror på hur vi kan bygga ut förskolan i Sätila och möta behoven.

Tidigare publicering:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".