Byggrusch i Mark

Nu tar bostadsbyggandet fart i Marks kommun. Ett klart trendbrott säger många i branschen. Inom kort kommer dessutom sju flerbostadshus att byggas i kommunen och flera villabyggen är också på gång.

Det börjar hända saker med bostadsbyggandet i Mark. Under de senaste femton åren har det byggts få flerbostadshus, och även villabyggnationen har legat på en mycket låg nivå.
Men på bland annat byggnadsnämndens kansli så märks det att det har börjat hända saker. Byggloven har ökat kraftigt under de senaste åren. Mellan 2002 till 2003 ökade bygloven med 130 procent, och även i år ser utvecklingen ut att fortsätta åt samma håll. 
Nya flerbostadshus blir det också inom kort. Marks Bostads AB sätter snart igång med två bostadshus i centrala Kinna vid Kyrkogatan.
Orsaken till trendbrottet är flera. Dels finns det ett uppdämt behov, dels har priset på äldre villor gått upp så mycket att skillanden mot att bygga nytt har blivit mycket mindre. Samtidigt som räntorna är låga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".