Elmo Leather köps upp av cheferna

Svenljungaföretaget Elmo Leather AB, med totalt omkring 370 anställda har fått nya ägare. Det är företagets vd, Nalle Johansson, och vice vd:n Anders Bengtsson som har köpt 50 procent vardera av aktierna i företaget av de två riskkapitalbolag som har ägt företaget de senaste åren.

Nye ägaren och vd:n Nalle Johansson tycker att det är positivt för företaget att det är företagets egna chefer som är köparna.
-De intressenter som har funnits har alla varit utländska, och mer varit ute efter vårt varumärke och våra produkter, och inte våra fabriker, säger Nalle Johansson. Hade någon av de intressenterna köpt upp företaget hade risken varit stor för att företaget försvunnit till utlandet.
Nalle Johansson tillsammans med sin kollega Anders Bengtsson kommer inte göra några omvälvande förändringar i företaget, istället ser man affären som en trygghet för de anställda i Svenljunga.
Elmo Leather-koncernen är världens största tillverkare av exklusivt möbelläder, och är en av de största leverantörerna av läder till bilindustrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista