MARK

Chef får gå med en årslön

1:18 min

Marks förvaltningschef Robert Svensson har fått sparken. En upphandlingsmiss med ett avtal som kostar kommunen 25 miljoner kronor gör att han inte längre har ledningens förtroende. Det säger kommunalrådet Margareta Löfgren (M).

Robert Svensson hamnade i blåsväder redan tidigare i höstas när det uppdagades att entrén till kommunhuset är belagd med kinesisk sten i stället för bohusgranit. Kommunen hade då betalat ett överpris på 300 000 kronor.

Nyligen upptäcktes en stor miss till. Teknik- och serviceförvaltningen har förlängt ett treårigt avtal med Microsoft, värt över 25 miljoner kronor, utan att ärendet togs upp i teknik- och servicenämnden.

– Det är bland annat det här som gör att Robert Svensson inte längre har ledningens förtroende, säger Margareta Lövgren.

Ett avtal med Robert Svensson har slutits och han är nu avstängd från sin tjänst. Avtalet innebär att Robert Svensson får en årslön

Carl Lundgren kommer vara ställföreträdande förvaltningschef under ett halvår.

Sara Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista