Trots ny upphandling berkänas Daltorpsskolans nya gymnastikhall kosta 26 miljoner. Foto: Sara Johansson SR Sjuhärad

Gymnastikhall 5 miljoner dyrare än beräknat

Daltorpsskolans nya gymnastikhall i Borås blir betydligt dyrare än vad politikerna hittills velat acceptera. Detta trots att kommunens lokalförsörjningskontor lyckats sänka kostnaden genom att göra om upphandlingen.

I somras stoppade lokalförsörjningskontoret upphandlingen sedan anbuden visat sig ligga långt över de 21 miljoner som kommunfullmäktige beviljat.

Nu har kontoret gjort om upphandlingen och nu hamnar kostnaden på 26 miljoner - trots att kontorets chef, Lars Nordin, säger att man lyckats sänka priset med mellan en halv och en miljon genom den nya upphandlingen.

Han säger att kontoret gjorde en missbedömning tidigare när man trodde att man skulle kunna bygga hallen för 21 miljoner.

Nu får man gå till fullmäktige på nytt för att begära mer pengar men eftersom de rödgröna i valrörelsen lovat att nu ska hallen byggas. De borgerliga har under sex sju inte velat med hänvisning till kostnaden.

Nu blir det en hall med serverings- och andra biutrymmen. Om allt går enligt planerna så kan kommunfullmäktige ta sitt beslut i mars och om hallkostnaden godkänns så kan Daltorphallen stå inflyttningsklar till höstterminen 2012 - en termin senare än om lokalförsörjningskontoret i somras hade accepterat det en miljon kronor högre priset som erbjöds då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista