Alf Dahlgren i cafeterian på Skene lasarett. Foto: Sara Johansson SR Sjuhärad

Han har samlat in 25 000 namnunderskrifter

1:30 min

Omorganiseringen på Skene lasarett har rört upp bygden. En av dom kanske mest frustrerade är Alf Dahlgren som ensam har samlat in nästan 25 000 namnunderskrifter för att lasarettet ska bli självständigt.

 "Vi undertecknare kräver att Skene lasarett skall vara kvar som ett fullständigt lasarett, helt fristående från SÄS, med akutintag för både medicin och kirurgi " står det det på listorna med namnunderskrifter som Alf Dahlgren har delat ut. Han var varit engagerad i frågan i ett par år.

– En stor har alltid förtryckt en liten. När Alingsås kunde bli fritt från Borås Sjukhus så ska vi kunna det också, säger han.

28 000 namnunderskrifter har Lasarettgruppen, som består av Alf själv och några vänner, fått in. Nästan 25 000 av dom har Alf fixat själv. Detta genom att åka runt och lägga ut listor på bensinmackar, vårdcentraler och apotek; i nio kommuner.

Alf säger själv att han är en idealist. Redan på det tidiga 90-talet, när bensinskatten höjdes, samlade han in över 100 000 namn själv. Men trots vanan har arbetet med protestlistorna inte flytit på helt utan hinder.

– Problemet har varit att folk äter upp pennorna. Jag har tiggt ihop över 150 pennor och alla är borta nu. Det tycker jag är mycket dålig stil. Jag undrar om det är ligor som samlar på pennor eller vad det kan vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista